Ekspert om forsvundet fly: Der er næppe overlevende

admin

425 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Der er stor mystik om, hvad der er sket med det fly fra EgyptAir, der natten til torsdag forsvandt over Middelhavet på vej fra Paris til Kairo.

Flyet var i 11 kilometers højde, da de egyptiske lufthavnsmyndigheder mistede kontakten med det. Og fordi flyet var så højt oppe, kan det ikke forventes, at de 66 personer om bord stadig er i live.

Det vurderer tidligere trafikchef i Københavns Lufthavn Hans Christian Stigaard.

- Når en flyver forsvinder fra radaren, så betyder det som hovedregel, at den er faldet ned. Men det er simpelthen for tidligt at sige noget om årsagen til, at den er faldet ned.

- Hvis en flyver falder ned fra 11 kilometers højde, er der som udgangspunkt ikke store chancer for overlevende, siger Hans Christian Stigaard.

Hans Christian Stigaard påpeger, at flyulykker sjældent sker i den højde, som flyet fra Egyptair befandt sig i, da det forsvandt.

- Flyet var oppe i sin normale flyvehøjde, og det er normalt der, hvor der ikke sker noget. Det er sjældent, at der sker noget i den højde. Enten har der været et teknisk problem, eller så er der foregået noget andet, som vi ikke har kendskab til endnu, siger han.

Kontakten med flyet blev mistet kort efter klokken 02.45 dansk tid, da det var over Middelhavet efter at være fløjet over Alperne, det nordlige Italien og Kroatien.

Flyet befandt sig i cirka 11 kilometers højde og cirka 16 kilometer inde i egyptisk luftrum, da det forsvandt fra radaren. Det oplyste EgyptAir på Twitter ved 05.15-tiden, cirka halvanden time efter at det skulle være landet.

Hans Christian Stigaard forventer, at de egyptiske myndigheder i løbet af morgenen eller formiddagen torsdag vil løfte sløret for, hvad der foregik i flyets cockpit, inden det forsvandt.

- Det bliver interessant, når de egyptiske myndigheder offentliggør den kommunikation, der har været med flyet. Der får vi de første indikationer af, om der har været tekniske problemer, eller om der er foregået noget andet, siger Hans Christian Stigaard.

/ritzau/