Ekspert om OW Bunker-konkurs: Bestyrelsen har ansvaret

Alt var fryd og gammen, da brændstofselskabet OW Bunker i marts gik på fondsbørsen. Men siden gled selskabet gevaldig i olien - og nedjustering på nedjustering fulgte for at ende med en formodet bedragerisag og en konkurs fredag aften.

- Jeg er chokeret over forløbet - men sådan set ikke over konkursen. Bestyrelsen har ikke kunnet gøre noget de seneste to dage, hvor man har arbejdet på en rekonstruktion af selskabet, siger Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

- Skal et skib bruge noget olie, så ringer til de OW Bunker og siger, vi skal bruge noget i morgen. Men når svaret fra OW Bunker er: Vi har ikke noget varelager, og vi kan ikke skaffe penge til at købe ind, så går kunderne et andet sted hen. Og så går det hurtigt, siger Per Hansen.

Inden det nordjyske selskab gik på børsen, lå der et over 200 siders langt børsprospekt til grund for, at investorer skulle købe aktier i selskabet. Og Per Hansen siger, at alle de kritiske spørgsmål blev stillet.

- Men bestyrelsen fortalte, at der var styr på risikoen, og at bundlinjen ikke var følsom overfor olieprisen. Men det har vist sig ikke at holde, og bestyrelsen har et ansvar. Han man først sagt A, så må man også sige B, siger investeringsøkonomen.

- Hele forløbet er kommet som en overraskelse, når man får at vide, at der er styr på tingene. Og der kan bestyrelsen og ledelsen i Danmark ikke skubbe ansvaret over på nogle ledende medarbejdere i Singapore, siger Per Hansen.

Ud over en konkurs har ledelsen i OW Bunker bortvist og anmeldt to ledende medarbejdere fra virksomhedens datterselskab i Singapore til politiet. Det er sket efter en intern undersøgelse i OW Bunker. De to mistænkes for at have være med til at begå svindel for 750 millioner kroner.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip