Ekspert om Vestas-regnskab: Fjerde kvartal imponerer

Den danske vindmøllekoncern Vestas har haft en forrygende afslutning på 2013, og netop årets fjerde kvartal er skyld i, at selskabet mandag aften kunne levere et flottere årsregnskab end forventet.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er analytiker ved Sydbank.

- Afslutningen på 2013 ser noget stærkere ud end det, der var forventet. Det er bare stærkt, siger Jacob Pedersen.

Vestas kom ud af 2013 med et resultat før skat på minus 269 millioner kroner mod et underskud på hele 5,3 milliarder kroner i 2012.

- Det er et vidnesbyrd om, at Vestas kan begynde at tjene penge. Det træder stærkere frem end forventet, siger analytikeren.

Når det kommer til forventningerne til indeværende år, er selskabet imidlertid mere forbeholden, end der er grund til, mener Jacob Pedersen.

- Kigger vi på den prognose, der er stillet på omsætningssiden for 2014, så er den en lille smule til den svage side. Der lå både jeg selv og resten af konsensus i niveauet omkring 6,5 milliarder euro, og der siger de mindst seks.

- I overskudsgraden, der ligger både jeg selv og konsensus på 5,5, og der siger de mindst fem.

- Man kan sige, at det er en smule på den svage side, men det er måske også for at reflektere den usikkerhed, der er omkring, hvornår ting bliver indtægtsført i Vestas-regnskaberne, vurderer Jacob Pedersen.

Årsregnskabet kommer et halvt døgn tidligere end ventet. Det skyldes sandsynligvis nyheden om, at Vestas har besluttet at udbyde over 20 millioner nye aktier.

- Det kan godt komme til at skabe en lille smule pres på aktien i morgen (tirsdag, red.), men det bliver ikke noget alvorligt i Vestas-terminologi.

- Aktieemissionen kan være med til at styrke dem finansielt, så de kan spille med om alt, hvad der kravler og går på vindmøllemarkedet, mener Sydbank-analytikeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip