Ekspert: Schmeichel er lige så god som sin far

Selv om der er et hav af titler til forskel, er den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel fuldt ud lige så god som sin far, Peter Schmeichel, da han var på toppen.

Det mener i hvert fald den tidligere Tottenham-målmand Erik Thorstvedt, som nu er ekspertkommentator hos norsk TV2.

- Jeg mener, at han er lige så god, som Peter var. Forskellen er bare, at Peter var verdens bedste målmand, det er Kasper ikke, men fodbold har udviklet sig, siger Thorstvedt til den norske avis VG.

Kasper Schmeichel har stået samtlige minutter for Leicester, som efter 27 spillerunder topper tabellen i Premier League. Ifølge en statistik har Kasper Schmeichel sluppet 29 mål ind på 100 skud. Det giver en redningsprocent på 71.

- Han har stort set ikke lavet fejl i hele sæsonen. Han har leveret en række vigtige redninger, og ikke mindst har han udviklet et system i sit målmandsspil.

- Han ved, hvornår han skal gribe et indlæg, han ved, hvornår han skal bokse bolden væk, og han har en god kommunikation med sit forsvar, siger Erik Thorstvedt videre.

Også på det menneskelige plan er den tidligere Tottenham-målmand imponeret over den danske landsholdsmålmand, som har været i Leicester i fire år.

- For mig ser det ud, som om Kasper har en naturlig høj selvtillid. Han er måske ikke den dominerende ledertype, som hans far var, men jeg er vældigt imponeret over Kasper. Han har måttet arbejde hårdt for det. Det bliver hårdere, når man har sådan et efternavn, fortsætter nordmanden.

Peter Schmeichel var med til at vinde Premier League fem gange og Champions League en gang.

Leicester møder tirsdag aften West Bromwich Albion i Premier League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip