Ekspert: Suarez må indordne sig under Messi i Barcelona

Angrebsstjernen Luis Suarez kommer sandsynligvis ikke til at spille på sin foretrukne position som central angriber hos FC Barcelona i næste sæson.

Den nu tidligere Liverpool-stjerne må ifølge Viasat-kommentator Niels Christian Frederiksen indordne sig under Lionel Messi og rykke ud på kanten.

- Det bliver en udfordring at placere Suarez, for Messi vil helst spille centralt.

- Barcelona spiller ikke længere med brede kanter. Det er i stedet backerne, der står for bredden, så man kunne godt placere Suarez på højrekanten, Messi på den dybe 9'er og Neymar på venstrekanten, siger Niels Christian Frederiksen.

For fem år siden hentede FC Barcelona en anden superstjerne til angrebet i form af Zlatan Ibrahimovic, men svenskeren røg hurtigt ud, da Messi gjorde krav på den centrale angrebsposition.

- Zlatan røg ud i korridorerne, fordi Messi ville spille centralt. Inden da var Samuel Eto'o også blevet skubbet ud på kanten, siger Viasat-kommentatoren og henviser til Champions League-finalen i 2009 mellem Barcelona og Manchester United.

Her spillede Lionel Messi ifølge Niels Christian Frederiksen for første gang centralt i Barcelonas angreb. Tidligere lå den argentinske superstjerne på højrekanten.

Frederiksen mener, at den største udfordring for Barcelona bliver at tøjle de mange egoer, der ud over Messi og Suarez tæller brasilianske Neymar.

- Spørgsmålet er, om de skal til at spille med tre bolde, for det er nogle store individualister. Jeg er ikke så bekymret rent taktisk, men måske mere om, hvorvidt man kan få alle til at trække på samme hammel.

- Suarez kommer fra et sted i Liverpool, hvor han har været vant til, at alt spil har været lagt an på ham. Det samme har det være på Uruguays landshold, efter at de vandt Copa America i 2011, hvor han blev valgt til den bedste spiller.

- Men hakkeordenen vil stadigvæk være sådan, at Messi er chefen, og så må de andre indrette sig. Sådan er det. Det bliver spændende at se, hvordan Suarez tackler det, siger Viasat-eksperten, der under VM har været udlånt til DR.

Niels Christian Frederiksen vurderer, at Lionel Messi har sagt ok for Barcelonas køb af sidste sæsons Premier League-topscorer, der er i karantæne i sine første måneder i Spanien. Det skyldes, at Suarez bed en modspiller i skulderen ved det igangværende VM.

Det blev straffet med fire måneders karantæne af det internationale fodboldforbund, Fifa.

- Uden at vide det vil jeg tro, at man har haft en forsigtig føler ude hos Messi. Messi er trods alt kun 27 år, og det er ham Barcelonas hold skal bygge op over de næste fem sæsoner. Hvis Messi var stærkt imod, så var Suarez ikke kommet til Barcelona, mener Niels Christian Frederiksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip