Ekspert tvivler på FCK's Champions League-idé

FC København-direktør Anders Hørsholts idé om, at Danmark sammen med andre mindre fodboldnationer skal gå sammen om at lave et alternativ til Champions League er ikke realistisk.

Det mener DR's fodboldekspert, Jan Kalborg.

- Som udgangspunkt er det en spændende tanke, og jeg kan godt forstå hans tankegang, men jeg tror ikke på idéen.

- Man skal passe på, at det ikke minder om dengang, vi havde Royal League for de skandinaviske lande. Den mistede hurtigt pusten, og interessen forsvandt på ingen tid.

- Spørgsmålet er også, om Uefa (det europæiske fodboldforbund, der står bag Champions League, red.) overhovedet ville tillade, at nogen kommer ind på deres domæne, siger Kalborg.

Hørsholt udtaler i et interview med den norske avis Bergens Tidende, at det nuværende Champions League-format gør det umuligt for klubber fra små eller mellemstore nationer at kvalificere sig regelmæssigt til gruppespillet. Derfor er der langt til de store penge, mener han.

Kalborg mener, at FCK-direktøren i stedet for en udbryderliga skal tale med Uefa om at gøre den anden europæiske turnering - Europa League - mere attraktiv.

- Vi må ikke glemme, at der findes Europa League, hvor de danske hold ofte spiller sig i gruppespillet. Vi må i Danmark acceptere, at Champions League er det forjættede land, hvor vi engang imellem kommer med, mens Europa League er der, hvor vi skal satse mere.

- I den forbindelse må man diskutere med Uefa om at gøre Europa League større, så det ikke bare er en forvildet lillebror, som bare er der.

- I forhold til idéen om at bryde ud af Champions League kan jeg egentlig godt forestille mig, at tv-rettighederne til en udbryderliga kunne blive solgt, men jeg tvivler på, at tilskuerinteressen vil være til stede, for det vil være kampe, som vil blive betragtet som B-kampe, siger Kalborg.

Hørsholt mener, at 12-14 forbund nemt kunne være med på idéen om at lave et alternativ til Champions League.

Han nævner Danmark, Sverige, Norge, Litauen, Belgien, Schweiz og Tjekkiet som lande, der kunne have en interesse i en mesterliga for de mindre europæiske nationer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip