Ekspert udtaler sig om kronprins Frederiks skandale: Èt element er indiskutabelt

Skrevet af Emil Martesen

21 uger siden

|

19/12/2023
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Eksperten udtaler sig om kronprins Frederiks skandale.

Dagens topnyheder

I den seneste tid har den danske kongefamilie fået en bølge af medieopmærksomhed, der har centreret sig omkring kronprins Frederiks rejse til Madrid, hvor han mødtes med tv-personligheden og modellen Genoveva Casanova.

Episoden og de tilhørende rygter er ifølge flere eksperter et stort problem for kongehuset, der ikke har ønsket at kommentere på sagen.

Det skriver SE og HØR.

Hele sagen begyndte med offentliggørelsen af en række billeder og en video, der viste kronprins Frederik i selskab med Casanova i Madrid.

Siden da har sagen været omtalt af flere medier ved enhver anledning, der har involveret kongehuset. Derfor giver det også god mening, at sagen blev nævnt i TV 2-programmet "De kongelige øjeblikke: Et tilbageblik på 2023".

"Problemet er, at når sådan er sag ruller, så kan han ikke passe sit arbejde, for så læser vi måske alt muligt forkert ind i ham – så kan vi ikke tænke på det, han er ude og skal passe sit arbejde i forhold til", siger Jakob Steen Olsen, der er kongehusekspert, i programmet.

Eksperten kritiserer kronprinsens beslutning om at blive set offentligt med en kvinde, der ikke er hans hustru, mens hans kone var på arbejde.

Han kalder hele Kronprisens optrin én ting; og det er dårlig dømmekraft.

Derudover påpeger han, at danskerne forventer, at kongefamilien skal 'være lidt bedre end alle os andre', hvilket ikke blot afspejler en traditionel forståelse af kongelig opførsel, men også rejser spørgsmål om forventningerne til offentlige figurer i en tid, hvor privatliv konstant overvåges og diskuteres i medierne.

Denne sag viser tydeligt, hvordan de kongeliges handlinger og bliver intenst overvåget af medierne.