Ekspert: Vand fra hanen er bedre for dig end vand på flaske

Når der skal sælges vand på flaske, bliver der i reklamerne ofte gjort opmærksom på alle de sundhedsfremmende ting, en halv liter vand kan gøre ved dig og din krop. 

Men nu sår britiske forskere tvivl om, hvorvidt vand på flaske overhovedet er mere rent og sundt end det vand, der kommer ud af vandhanerne, skriver Metro

De store multinationale selskaber som Nestlé, Coca-Cola og PepsiCo tjener omkring 740 milliarder kroner årligt på at sælge vand på flaske i hele verden, ifølge Alternet, men nyhedssiden beskriver, hvordan der ingen dokumentation er for at vandet skulle være bedre end det, vi kender fra vandhanerne.

- Der plejede at være offentlige vandhaner mange steder, men de er langsomt forsvundet i takt med, at der er kommet større fokus på privat kontrol og profit på vand, skriver vand-forskeren Peter Gleick i sin bog Bottled & Sold, ifølge Metro. 

Det har tidligere været fremme, at der i Storbritannien er dårligere kontrol med vand på flaske, end der et med vand, der kommer fra hanen. 

- Vand der kommer fra vandhaner i Storbritannien, er det mest gennemtestede i verden, udtalte professor Paul Younger fra universitete i Glasgow ved den lejlighed til Daily Mail. 

- Ud fra et sundhedsmæssigt og prismæssigt perspektiv, er vand fra hanen det bedste for dig, siger Paul Younger. 

 

 

Dagens Gossip