Ekspert: Vesterlændinge er målet - ikke kun danskere

Sikkerhedssituationen i Saudi-Arabien er ikke særlig farlig for danskere alene, men for vesterlændinge generelt. Det siger Rezwan Ali, der er security manager ved Falck Global Assistance, og som til daglig rådgiver virksomheder i sikkerheden i udlandet.

- Hvis du tager Saudi-Arabien som land, så har det sit eget muslimske politi. Allerede derfor er der en udfordring i, hvordan du bevæger dig i den kultur. Derfor er det vigtigt, at man har styr på sin risikoformidling, siger han til Ritzau.

- At man har en plan, der fortæller medarbejderne, at når man kører rundt i Saudi-Arabien, så holder man lav profil. At man ikke skilter med, at man er fra den og den virksomhed eller det og det land. At man som medarbejder skal huske ikke at køre den samme vej på arbejde.

Rezwan Ali kan ikke udtale sig om det konkrete eksempel om den ramte Arla-medarbejder, men han har erfaringer med, når terrorgrupper forsøger at lave videoer af deres angreb.

- Når der er en video – nu tager jeg ikke Arla som eksempel – viser det typisk, at det er planlagt. En planlæggelse kommer typisk, når dem, man planlægger at angribe, har et mønster. Hvis det mønster ikke bliver brudt, så er det nemt at planlægge, siger Rezwan Ali.

Han mener ikke, at dette er særligt for danske medarbejdere eller danske virksomheder. Derfor tror han også, at det mere eller mindre er et tilfælde, at det blev en dansker, der blev ramt.

- Det kunne have været et hvilket som helst europæisk land, der har været involveret i Irak. Man skal være opmærksom på som vesterlændinge, at når vores lande engagerer sig i steder som Irak, så kommer der et øget fokus der, hvor vi er i de muslimske lande, mener han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip