Ekspertens råd om forelskelse: Sådan kan du se, om en mand er forelsket i dig

Skrevet af Michael Lauritsen

30/01/2014
Forelsket
En forelsket mand kan være svær at afkode. Her er sexologens bedste råd.

Mest læste i dag

Kvinder er fra Venus - mænd er fra Mars. Sådan lyder en gammel sætning. Men, når det kommer til kærlighed og forelskelse, så er det ikke meget galt. Dagens.dk har fået flere henvendelser fra kvinder, som undrer sig over, hvordan man kan se på en mand, om han er forelsket.

Sexologen om forelskelse

Vi har spurgt sexolog, Christina Tatarczuk.

- Helt grundlæggende er mænd mere primitive og handlekraftige. Derfor bør man som kvinde se på, hvordan manden handler, siger hun til Dagens.dk.

SE OGSÅ: Derfor er vi mere liderlige om sommeren

For mens kvinder er bedre til at italesætte deres følelser, afspejles mandens forelskelse i højere grad i, hvordan han opfører sig, forklarer Christina Tatarczuk.

- Læg mærke til, hvor meget han investerer i forholdet. Og om det er vedvarende. En mand, der kun vil have sex, mister interessen hurtigt, siger hun og fortsætter:

- En forelsket mand gør sig umage. Han vil skabe et godt indtryk. Så gør han noget ud af sig selv? Taler han om dig til sine venner, og har han lyst til at blive set sammen med dig? Involverer han dig i sin hverdag? Ringer eller skriver han sms'er i sin frokostpause?

SE OGSÅ: Mænd vil knalde sygeplejersken

Christina Tatarczuk understreger, at mænd er forskellige. Nogle er udadvendte, mens andre er mere tilbageholdende. Derfor skal man ikke være bange for at stille de svære spørgsmål.

- Rigtig mange kvinder er nervøse for at spørge, om forholdet er på rette spor. Det er fordi, de er bange for at blive afvist. Men man er nødt til at have vished for, hvordan det udvikler sig. Det er en del af kærlighedsspillet, fortæller hun.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Og kvinder skal heller ikke være bange for at lytte til mavefornemmelsen.

Forelskelse

Det kan være svært at se om en mand er forelsket. Her er 10 gode råd

- Kvinder har gode analytiske evner og kan ofte godt mærke, om en mand ikke helt er 'into you'. Det er vigtigt at respektere den intuition og spørge sig selv; hvorfor er det, jeg har det sådan?, siger Christina Tatarczuk.

Er han forelsket i mig?

Sexologens konkrete råd:

1. Engagement
Forelskede mænd handler. En kvinde bør lægge mærke til mandens engagement. Er han forelsket, vil han gøre mere for at efterlade et godt indtryk.

2. Bliver du lukket ind?
En forelsket mand vil involvere kvinden i sit liv. For eksempel ved at tale om hende over for vennerne eller acceptere at blive set sammen med hende.

3. Kend din mand
Mænd er forskellige. Accepter, hvis han er en lidt mere tilbageholdende type, men spørg altid, hvis du er i tvivl.

4. Fysiske træk
En kvinde, der er interesseret i en mand, udsender signaler. Eksempelvis ved at rode i sit hår eller pille ved en ørering. Helt så 'letlæselige' er mænd ikke. Det er dog de færreste, der har svært ved at lade være med at smile, hvis man er forelsket - uanset køn.

5. Lyt til mavefornemmelsen
Kvinder er skabt med god intuition. Ofte kan de mærke, om en mand ikke er oprigtigt interesseret. Lyt til og respekter den følelse.

6. Er han kun ude efter sex?
En mand, der kun vil have sex, mister interessen hurtigt.

7. Små ting betyder ikke det samme for kvinder og mænd
Eksempelvis kan kvinder lægge flere følelser i en sms, mens en mand kan skrive kortfattet. Alligevel mener de det samme. En kvinde vil give sig i kast med at analysere sms'en, mens en mand ofte vil tænke; ´hurra, der er kontakt'.