Eksperter: AaB skuffede mere end FCK

Malmö FF er videre til Champions League-gruppespillet. Det samme er slovenske NK Maribor og bulgarske Ludogorets.

Til gengæld røg de to danske deltagere i playoff-runden ud med et brag.

AaB tabte tirsdag 0-4 ude til Apoel FC og FC København dagen efter med de samme cifre ude til Bayer Leverkusen.

AaB's danske mestre skuffede mest, mener både Jan Kalborg, DR's fodboldekspert, og Morten Bisgaard, TV2's ditto.

- Jeg er meget skuffet over, at AaB ikke gjorde en bedre figur og gjorde mere væsen af sig. Apoel var et hold, som en dansk mester med rette kunne måle sig med.

- Efter at have set Apoel i Aalborg i den første kamp var min fornemmelse, at det opgør kunne AaB godt vinde, så derfor er jeg skuffet over, at de ikke kom med mere i returkampen.

- Det havde jeg slet ikke forventet af AaB. De skuffer mig mest. Det var en nedsmeltning på Cypern, siger Kalborg, mens Bisgaard tilføjer:

- AaB var der bare ikke. Mange af deres spillere præsterede ikke. Apoel var en rigtig god lodtrækning, men på Cypern viste det sig, at Apoel havde et ganske pænt niveau, og så skal AaB ramme topniveauet. Det var de meget langt fra.

Det har i det hele taget været en nedslående uge for dansk fodbold. Foruden bøllebankene til AaB og FCK tabte FC Midtjylland torsdag i sidste uge med 1-4 ude til græske Panathinaikos i Europa Leagues playoff-runde.

- Det har været pivringe. De danske hold har spillet tre udekampe på en uge, og der er gået 12 mål ind, og de har kun scoret ét. Det er virkelig ikke godt, siger Jan Kalborg.

FCM kan fortsat avancere, men så skal der ske et comeback af dimensioner i Herning torsdag aften i returkampen.

Kalborg dumper både AaB og FCK, selvom begge klubber trods alt ryger over i Europa Leagues gruppespil.

- Det er sådan set okay, at FCK taber samlet til Leverkusen, som endte på en fjerdeplads i Bundesligaen sidste sæson, men det er mere måden, at det skete på, som er skuffende.

- Både AaB og FCK er til dumpekarakter. AaB er den største skuffelse, for deres chance for avancement var størst.

- FCK-nederlaget er ikke en fiasko, men de blev udstillet i Tyskland og savet over med ganske enkle midler.

- Leverkusen kom ikke med noget nyt i forhold til den første kamp i Parken, men det var FCK åbenbart ikke klar nok til at gøre noget ved, siger Jan Kalborg.

Morten Bisgaard mener ikke, at man som sådan kunne forvente, at AaB og FCK eller bare et af holdene spillede sig videre, men størrelsen af nederlagene var ikke godkendt.

- To gange 0-4 er for store nederlag. Men hvis AaB-Apoel og FCK-Leverkusen spillede mod hinanden 20 gange, ville de danske hold tabe mere, end de ville vinde. Især FCK mod Leverkusen.

- FCK tabte større, end vi havde troet på. AaB ramte et skidt niveau, og kendetegnende for begge opgør var, at de personlige fejl kostede enormt meget, siger Bisgaard.

Lodtrækningen til Champions League-gruppespillet finder sted klokken 17.45 torsdag.

FCK og AaB er i bowlen fredag til lodtrækningen til Europa Leagues gruppespil og måske altså også FCM, hvis midtjyderne leverer miraklet mod Panathinaikos.

Brøndby og Esbjerg er allerede røget ud af Europa League-kvalifikationen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip