Eksperter: Dal-skifte løfter både Hobro og Esbjerg

Det tyder på en umiddelbar og nødvendig positiv effekt for både Hobro og Esbjerg rent sportsligt, at det er slut med spekulationer om Jonas Dals fremtid, der tirsdag fratrådte i Hobro og torsdag tiltræder i Esbjerg.

Det siger Jan Kalborg og Jesper Thygesen, der er fodboldeksperter hos henholdsvis Danmarks Radio og Viasat, om skiftet, der først skulle have fundet sted i sommerpausen, hvor Dals Hobro-kontakt udløb.

- I søndags så jeg et Hobro-hold i Parken, som jeg ikke før havde set i sådan en pauver forfatning. Så det kan helt klart give Hobro noget positivt at skifte træner nu, for det har set skidt ud noget tid, siger Jan Kalborg.

Det er assistenttrænerne Lars Justesen og Michael Kryger, der midlertidigt skal stå i spidsen for Hobro.

I Esbjerg har man også haft en midlertidig løsning med Michael Pedersen og Lars Lungi Sørensen som cheftrænere. Jesper Thygesen forventer, at tilgangen af Dal vil løfte Esbjerg, som ligger tredjesidst i Alka Superligaen.

- Der har været en kortsigtet effekt i Esbjerg efter trænerfyringen (af Niels Frederiksen, red.), men nu har de brug for at få skudt noget nyt og permanent energi i trænerstaben.

- De har været i et limbo med to assistenttrænere, som skulle fortsætte til sommer, og jeg tror, det er en lettelse for alle i Esbjerg, at Jonas Dal tiltræder allerede nu - specielt for spillerne, siger Jesper Thygesen.

Begge eksperter mener, at tirsdagens udvikling var logisk, efter et skifte fra sommerpausen blev meldt ud fredag, hvor Jonas Dal også selv udtrykte ønske om at skifte allerede fra vinter.

Jan Kalborg påpeger dog, at afslutningen i Hobro giver lidt ridser i lakken for Dal, der har været cheftræner for klubben i tre år.

- Det er et lidt kedeligt aftryk, og det er synd og ærgerligt.

- Selvfølgelig skal Jonas Dal have lov til at følge sine ambitioner, men han har stået for sammenhold, kammeratskab og "vi trækker den samme vej". Når han så vælger selv at hoppe fra, selv om det først skulle være sket til sommer, så bryder han med nogle af de normer.

- Så på den korte bane giver det nogle ridser i lakken, men på den lange bane vil han huskes for en masse gode ting, siger Jan Kalborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip