Eksperter: Danske jøder bliver ikke beskyttet godt nok

I weekenden var en synagoge i Krystalgade i København mål for et terrorangreb, hvor en jødisk vagtmand omkom og to politibetjente blev såret.

Det får to af verdens førende terroreksperter til at påpege, at sikkerheden omkring jødiske institutioner i Danmark generelt er for dårlig, skriver Information.

Eksperterne er for eksempel rystet over, at synagogen i København normalt er ubevogtet. Også når flere hundrede mennesker er samlet til gudstjeneste.

- Det er helt anderledes end i andre europæiske storbyer, hvor jødiske institutioner er beskyttet døgnet rundt, siger terrorforsker Lorenzo Vidino fra University of Milan i den norditalienske storby.

Han rådgiver flere europæiske regeringer i terrorspørgsmål og kalder det "helt uforståeligt", at sikkerheden omkring synagogen i København har været mangelfuld.

- Selv her i Milano er synagogen beskyttet af maskinpistolbevæbnede vagter 24-7, siger Vidino til Information.

Samme kritik kommer fra den danske terrorforsker Jytte Klausen fra Brandeis University i amerikanske Massachusetts, som er forfatter til flere bøger om terror i Europa.

- Det er helt klart en fejl fra de danske myndigheders side, at de danske jødiske institutioner ikke er bevogtet, siger hun til avisen.

Efter terrorangrebene i Paris i januar bad det jødiske samfund i Danmark for tre uger siden justitsminister Mette Frederiksen (S) øge sikkerheden ved synagogen i Krystalgade.

Men ifølge det jødiske samfunds formand, Dan Rosenberg Asmussen, medførte det ikke umiddelbart nogen forbedringer af beskyttelsesniveauet.

Det overrasker især terroreksperterne, at terrorangrebene i Frankrig ikke har fået PET til at højne sikkerhedsniveauet omkring jødiske institutioner i Danmark.

- Det er meget utjekket af PET. Vi ved jo, at jødiske mål figurerer højt på listen over foretrukne mål blandt militante islamister, siger Lorenzo Vidino til Information.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip