Eksperter: Magnussen skal vise lederevner i spansk test

Kevin Magnussen skal bruge sin erfaring fra Formel 1, når han onsdag og torsdag kører testkørsler med Renault-teamet på Circuit de Barcelona-Catalunya.

- Renault vil se meget på, hvad Kevin siger som erfaren kører, siger Bo Baltzer Nielsen, sportschef i Dansk Automobil Sports Union (DASU).

- Jolyon Palmer (Magnussens teamkollega, red.) kørte ganske vist testkørsler sidste år, men han har ikke lige så meget erfaring som Kevin. Det bliver en opgave for Kevin at føre teamet i den rigtige retning.

- Jeg tror, Kevin er stærk på det område. Da han vandt World Series i 2013, sagde teamet, at han tog føringen på et tidspunkt, hvor de var lidt i vildrede med setuppet. Det vil Renault nok forvente, at Kevin kan, og det tror jeg også på, siger Bo Baltzer Nielsen.

Ifølge den tidligere Le Mans-vinder John Nielsen bliver det nogle vigtige dage i Barcelona for Kevin Magnussen, der tidligere har kørt for McLaren i Formel 1.

- Han skal arbejde med teamets ingeniører, konstruktører og andre. Han skal finde ud af, hvordan teamet tænker, når man er ude på banen. Han skal blive en del af et team, der skal udvikles.

- Han skal komme med en masse selvtillid og en viden om, hvad han skal. Han skal vise, at han er en leder. Det der med "juhu, nu er jeg Formel 1-kører, og det er fantastisk", det skal lægges væk, siger han.

Kevin Magnussen har onsdag allerede været i aktion for første gang i Barcelona.

Allerede fra den 1. marts til 4. marts går det igen løs med nye tests på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Sæsonens første grandprix bliver kørt den 20. marts i Melbourne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip