Eksperter med lighunde når frem til MH17-område

70 internationale eksperter fra henholdsvis Holland og Australien er lørdag nået frem til det område af det østlige Ukraine, hvor passagerfly MH17 fra Malaysia Airlines styrtede ned den 17. juli.

Det oplyser det russiske nyhedsbureau Itar Tass, der har talt med repræsentanter for OSCE's mission i Ukraine.

Foruden de 70 eksperter stiller Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, med otte observatører, så holdet i alt består af 78 personer.

Det er tredje dag i træk, at eksperterne har held med at komme frem til nedstyrtningsområdet, efter de hidtil er blevet forhindret af kampe i området.

298 personer mistede livet i forbindelse med flystyrtet den 17. juli, men ligene af cirka 80 af passagerne mangler stadig at blive fundet i området.

Eksperterne har derfor medbragt hunde, der er trænet i at finde lig. Derudover skal de fortsat indsamle beviser, der kan hjælpe med at opklare, hvorfor MH17 styrtede ned.

Ifølge Ukraines regering, USA og flere EU-lande tyder meget på, at flyet blev skudt ned med et missil affyret fra det område af Ukraine, som de prorussiske separatister kontrollerer.

Vesten beskylder Rusland for at have forsynet oprørerne med missilsystemer, der er i stand til at ramme fly i over 10 kilometers højde. Rusland afviser dog at have spillet en sådan rolle. I stedet har Rusland tidligere sagt, at Ukraines regering bærer ansvaret.

USA's præsident Obama talte fredag aften dansk tid i telefon med Ruslands præsident Putin. Ifølge en talsmand for Det Hvide Hus, udtrykte Obama nok engang "alvorlige bekymringer" for Moskvas støtte til de prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

De to præsidenter har verbalt skudt med skarpt mod hinanden siden Ruslands annektering af Krim-halvøen. Men ifølge en talsmand fra Kreml blev Putin og Obama enige om, at den nuværende konflikt "ikke gavner nogen af landene".

/ritzau/

 

Dagens Gossip