Eksperter: For tidligt at dømme Wozniacki færdig

Trods et skidt 2015 har Caroline Wozniacki fortsat kvalitet til at begå sig i den absolutte verdenstop.

Det vurderer tenniskommentatorerne Michael Mortensen og Tine Scheuer-Larsen forud for denne uges sæsonafslutning Elite Trophy i Kina.

Wozniacki er dumpet ned som nummer 17 på verdensranglisten efter en sæson, der har været præget af skader og lodtrækningsuheld, hvilket er gået ud over hendes niveau.

- Hun hører fortsat til i top-10, men skal hun derop igen, så skal hendes spil finpudses, siger Scheuer-Larsen.

- Hun har mistet en smule fart, og hendes første skridt er ikke så eksplosivt, som det skal være.

- Generelt skal hendes hurtighed, bevægelighed og smidighed fintunes igen, og jeg tror ikke, at det er nogen god idé at løbe flere maratonløb. Nu skal der være fuld fokus på tennis.

- Hvis hun ikke bevæger sig ordentligt, så kommer hun ikke til at spille med i toppen, siger tenniskommentatoren fra TV3 Sport.

Wozniacki har i 2015 især været påvirket af problemer med et springerknæ, og Scheuer-Larsen mener, at det vil være fornuftigt, hvis danskeren gør alvor af sine ord om at skære ned på antallet af turneringer og hyre en fast fysioterapeut.

- Hun lærer utrolig meget af sådan et år her, og hvis hun fortsat har lysten og sulten, så kan hun have nogle rigtig gode år foran sig. Men hun skal gøre op med sig selv, om hun vil det her 100 procent, siger Scheuer-Larsen.

Ud over skader peger Eurosport-kommentator Michael Mortensen på, at Wozniacki i 2015 har været uheldig med sine lodtrækninger.

- Det største problem har været knæet, som har betydet, at hun ikke har kunnet træne igennem i perioder.

- Derudover har hun haft svære lodtrækninger, hvor hun hurtigt er rendt ind i typer, som ikke passer hende godt. Blandt andre Victoria Azarenka.

- Det har betydet, at Caroline ikke har fået det fornødne antal kampe, som er så altafgørende for en spiller. Hun har af den årsag ikke været klædt ordentligt på til flere store turneringer.

- Hun er måske gået glip af 20-25 kampe, og så bliver hendes spil mere omstændigt og fortænkt. Man tænker ikke lige så hurtigt og intuitivt, siger Mortensen, der for et år siden i en kort overgang var træner for Wozniacki.

Han vurderer, at den tidligere verdensetter snart vil begynde at kravle op ad ranglisten igen.

- Caroline er en klassespiller, og det her er kun med til at motivere hende endnu mere til at give den en ekstra skalle, så længe fysikken kan holde.

- Kan hun holde sig skadefri i 2016, så kommer hun op blandt de fem-ti bedste i verden igen, mener Mortensen.

- Nu skal hun afslutte sæsonen i Kina, og klarer hun sig godt, så kan hun tage et kæmpe hop og slutte året som nummer 10-12 på ranglisten. Der er mange ranglistepoint at spille om, siger han.

Ranglistens bedste spillere var i sidste uge i aktion i WTA Finals i Singapore. Elite Trophy - med spillere fra det næstbedste lag - begynder tirsdag i den kinesiske by Shuhai.

/ritzau/

 

Dagens Gossip