Eksperter: Wozniacki har brug for kamptræning

Skrevet af admin

11/02/2016

Dagens topnyheder

Færre turneringer i 2016 for at være frisk til at toppe i de største turneringer. Sådan lød en del af tennisstjernen Caroline Wozniackis succesopskrift forud for 2016 ovenpå den skuffende 2015-sæson.

Ikke desto mindre har hun allerede på nuværende tidspunkt planlagt at spille fire mindre turneringer i Sankt Petersborg, Monterrey, Istanbul og Strasbourg.

Det skal blandt andet ses som en konsekvens af det tidlige farvel i Australian Open. Wozniacki har behov for kamptræning for at finde formen, mener flere eksperter.

- Jeg tror, hun vil have nogle kampe i benene for at komme i ordentlig form. Det nytter ikke noget at drosle ned for turneringer nu. Først skal hun finde topformen, siger Michael Tauson, som en i årrække fungerede som ekspertkommentator på tv.

- Som tennisspiller lægger man planer ud fra, at man håber, det går godt. Men når det går mindre godt, kan man blive nødt til at ændre undervejs, forklarer han.

Wozniacki måtte allerede forlade Australian Open efter første runde, og Tauson pointerer, at Wozniacki på grund af skader heller ikke fik mange kampe i slutningen af 2015.

- Det er ikke mange kampe, hun har spillet i de seneste fire måneder, og hun er bedst, når hun er inde i en god stime.

- I de perioder, hun har spillet bedst, har hun spillet meget op til de store turneringer og været inde i en stime uden for mange afbrydelser i turneringsprogrammet, siger Tauson.

Caroline Wozniacki træder torsdag ind i anden runde af turneringen i Sankt Petersborg, hvor hun møder slovakken Dominika Cibulkova.

Michael Mortensen, der er kommentator på Eurosport, ser gode muligheder for at Wozniacki kan få tiltrængt kamptræning både i Rusland og i de kommende mindre turneringer.

- Det er turneringer, hvor hun med god sandsynlighed kan få de kampe, som hun føler, hun har behov for lige nu, så hun kan få selvtillid og blive fortrolig med sit spil.

- Det er vigtigt, så hun ikke er så fortænkt og anspændt, når hun spiller, siger Mortensen.

Wozniacki rangerer aktuelt som nummer 18 i verden.

/ritzau/