Eksplosion i russisk kulmine koster fem redningsfolk livet

Skrevet af admin

28/02/2016

Dagens topnyheder

Mindst fem redningsarbejdere og en minearbejder har mistet livet i en eksplosion i en mine i det nordlige Rusland tidligt søndag lokal tid, oplyser kilder i det russiske katastofeministerium ifølge nyhedsbureauet Tass.

De omkomne var en del af et større redningshold, der var i gang med at lede efter overlevende minearbejdere i Severnaja-kulminen efter to eksplosioner torsdag.

- Ifølge bekræftede meldinger har seks mennesker mistet livet. Fem af dem var redningsarbejdere fra aktionsholdet under katastrofeministeriet. En var minearbejder, skriver ministeriet i en udtalelse ifølge Tass.

På grund af risikoen for flere eksplosioner er redningsarbejdet nu sat i bero.

- Alt arbejde i minen er blevet stoppet, indtil omstændighederne bag den nye eksplosion er klarlagt, oplyser en talsmand for katastrofeministeriet ifølge Tass.

Torsdagens eksplosioner i 780 meters dybde skyldtes sandsynligvis et udslip af metangas. Eksplosionen fik dele af minen til at styrte sammen og forårsagede en større brand.

I alt var der 110 personer i minen, da eksplosionerne skete. 81 af dem er blevet reddet ud i live. Fire minearbejdere blev dræbt, mens 26 minearbejdere fortsat er fanget under jorden. Deres skæbne er uvis, da det ikke er lykkedes at skabe kontakt til dem.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har nedsat en kommission, der skal undersøge årsagen til ulykken i minen nærmere.

Mineulykker er ikke sjældne i Rusland og de andre tidligere Sovjet-republikker, hvor infrastrukturen ofte ikke er blevet moderniseret siden kommunistæraen.

Men ifølge mineselskabet Vorkutaugol, der ejer minen, er der de senere år blevet investeret kraftigt i netop bedre sikkerhed for medarbejderne.

Severnaja-minen ligger nær byen Vortuka nord for polarcirklen i Komi-regionen.

/ritzau/Tass