Eksplosion i syrisk moské dræber mindst ti jihadister

Mindst 25 medlemmer af en militant gruppe har mistet livet, efter at en sprængladning fredag aften eksploderede i en moské i Syrien.

Angrebet fandt sted i byen Ariha i den nordvestlige provins Idlib.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger kamphandlingerne i Syrien, tilhørte de dræbte den al-Qaeda-allierede gruppe al-Nusra-fronten.

Muligvis er antallet af dræbte væsentlig større. Medier, der støtter oppositionen i Syrien, skriver således ifølge Reuters, at over 40 personer er dræbt.

Medlemmer af bevægelsen var samlet i moskeen til iftar (aftenmåltidet under ramadanen, red.), da eksplosionen fandt sted.

Et ledende, udenlandsk medlem af jihadist-bevægelsen var blandt ofrene ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Det vides ikke, hvem der er ansvarlig for angrebet, men tilhængere af al-Nusra-fronten skyder skylden på militante fra Islamisk Stat. De to islamistiske bevægelser har adskillige gange bekriget hinanden.

Al-Nusra-fronten er med i en koalition af oprørsgrupper, der siden marts har kontrolleret det meste af Idlib. Provinsen grænser op til Tyrkiet samt til Latakia-provinsen, der er en højborg for præsident Bashar al-Assad og hans støtter.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip