Eksplosion i syrisk moské dræber mindst ti jihadister

Mindst 25 medlemmer af en militant gruppe har mistet livet, efter at en sprængladning fredag aften eksploderede i en moské i Syrien.

Angrebet fandt sted i byen Ariha i den nordvestlige provins Idlib.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger kamphandlingerne i Syrien, tilhørte de dræbte den al-Qaeda-allierede gruppe al-Nusra-fronten.

Muligvis er antallet af dræbte væsentlig større. Medier, der støtter oppositionen i Syrien, skriver således ifølge Reuters, at over 40 personer er dræbt.

Medlemmer af bevægelsen var samlet i moskeen til iftar (aftenmåltidet under ramadanen, red.), da eksplosionen fandt sted.

Et ledende, udenlandsk medlem af jihadist-bevægelsen var blandt ofrene ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Det vides ikke, hvem der er ansvarlig for angrebet, men tilhængere af al-Nusra-fronten skyder skylden på militante fra Islamisk Stat. De to islamistiske bevægelser har adskillige gange bekriget hinanden.

Al-Nusra-fronten er med i en koalition af oprørsgrupper, der siden marts har kontrolleret det meste af Idlib. Provinsen grænser op til Tyrkiet samt til Latakia-provinsen, der er en højborg for præsident Bashar al-Assad og hans støtter.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip