Eksplosion i ukrainsk gasrørledning omtales som terror

Ukraines energiministerium oplyser, at en gasrørledning i den centrale del af landet er blevet ødelagt af en eksplosion.

Ministeriet udtaler, at "det er ikke det første forsøg på et terrorangreb mod dets rørledninger."

Gasrørledningen Urengoi-Pomarij-Usjgorod, der også kaldes Den Transsibiriske Gasrørledning, blev skadet i den nordøstlige Lokhvitsia region, siger det lokale politidepartement, som tilføjer, at ingen personer kom noget til ved eksplosionen.

Ukraines statslige gastransportfirma Ukrtransgaz siger, at eksplosionen ikke synes at påvirke den russiske gas, som flyder vestpå.

De statslige beredskabstjenester siger, at eksplosionen øjensynligt var forårsaget af en punktering eller et tryktab i en af rørledningens forseglinger.

Inden gaslækagen blev der registreret to mindre eksplosioner, som resulterede i 30 meter høje flammer.

Gasrørledning er 4500 kilometer lang, og dens russiske sektion kontrolleres af den russiske energigigant Gazprom.

Eksplosionen sker på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Ukraine og Rusland er blevet yderligere forværret af, at Rusland mandag stoppede sine gasleverancer til Ukraine.

Det russiske gasselskab, Gazprom, hævder at have 4,5 milliarder dollar til gode i Ukraine. Omvendt hævder ukrainerne at have penge til gode hos russerne, fordi de mener at have betalt overpriser for gassen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip