Eksplosion rammer VM-visning i Nigeria

Et fodboldarrangement i Nigeria er tirsdag aften blevet ramt af en eksplosion, og flere er kvæstet.

Der er foreløbig ingen meldinger om dræbte, men ifølge hospitalskilder er der ankommet adskillige køretøjer med sårede til et hospital, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Eksplosionen ramte en visning af VM-kampen mellem Brasilien og Mexico i Damaturu i det nordlige Nigeria - ifølge vidner på stedet lød der mere end en eksplosion. Politiet bekræfter over for Reuters, at der har været et "angreb", men ønsker ikke at give yderligere kommentarer.

Det nordlige Nigeria har gennem længere tid været plaget af islamister fra Boko Haram, som har dræbt adskillige mennesker i gruppens kamp for en islamisk stat.

Det er endnu uvist, om Boko Haram står bag det seneste angreb. Men gruppens leder Abubakar Shekau har i flere videoklip beskrevet fodbold og musik som et vestligt trick, der afleder muslimer fra deres religion.

Tidligere på måneden blev mindst 40 mennesker dræbt, da en bombe sprængte efter et fodboldkamp i byen Mubi. Målet var angiveligt fans, der var på vej væk efter slutfløjt, skriver nyhedsbureauet AFP.

Under Champions League-finalen i maj blev tre mennesker slået ihjel, da en eksplosion ramte en visning af kampen i byen Jos, og i april stormede formodede Boko Haram-militante et propfyldt fodboldarrangement i byen Potiskum og dræbte to personer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip