Eksplosion smadrer hæveautomat og bankfacade i Fensmark

Gerningsmænd har natten til torsdag sprængt en hæveautomat ved Danske Bank i Fensmark på Sydsjælland og skabt store ødelæggelser.

Faktisk er politiets umiddelbare vurdering, at hele bygningen, der er på størrelse med et mindre parcelhus, ikke står til at redde.

- De har brugt noget, der har ført til en ret kraftig sprængning, for bygningen er ved at blive afstivet af Beredskabsstyrelsen. Hele endevæggen er skubbet ud af bygningen, og boksen er smadret fuldstændig, siger vagtchef John Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Den bygning bliver revet ned bagefter, og så må den genopbygges, tror jeg. Der er sket kæmpe skade. Døren til banken, murbrokker og alt muligt ligger på en stor parkeringsplads overfor, fortæller han.

På grund af bankens nuværende beskaffenhed har teknikere endnu ikke kunnet undersøge gerningsstedet. Det er derfor uvist, om gerningsmændene er sluppet af sted med penge fra automaten.

Det tvivler politiet dog på, at de i alt fire formodede gerningsmænd har nået, da et vidne var meget tæt på stedet, da sprængningen skete. Han så dem ikke slippe af sted med noget udbytte.

- Han ser de fire mænd, som alle er maskerede og formentlig fra et østland. De taler et sprog indbyrdes, som vidnet ikke forstår. Så det er hverken dansk eller arabisk, som vores vidne forstår, siger John Andersen.

Vidnet var netop kommet hjem fra arbejde og ville lufte sin hund, da hæveautomaten blev sprængt.

- Da de ser ham (vidnet, red.), skynder de sig væk, siger John Andersen.

Kort efter anmeldelsen havde politiet en patrulje på stedet, men gerningsmændene var inden kørt væk i en mellemstor sort bil - muligvis en Audi - i retning mod Herlufmagle.

/ritzau/

 

Dagens Gossip