Eksplosion ved tysk vinbar dræber én person og sårer 11

En eksplosion ved en restaurant i Tyskland har kostet mindst én person livet, og ifølge borgmesteren i byen Ansbach var der tale om en eksplosion forårsaget af en sprængladning.

Det skriver netavisen nordbayern.de.

Det vides ikke, om der har været tale om flere eksplosioner, men til journalister siger borgmester Carda Seidel, at mindst én eksplosion er blevet udløst af sprængstoffer.

Eksplosionen skete søndag aften omkring klokken 22 foran en restaurant i byen Ansbach ikke langt fra Nürnberg i delstaten Bayern. Politiet i byen bekræfter over for nordbayern.de, at mindst én person er omkommet.

De foreløbige meldinger fra politiet lyder ifølge netavisen, at den dræbte muligvis stod bag eksplosionen. Myndighederne har ikke be- eller afkræftet, om der er tale om et decideret angreb.

Flere mennesker er samtidig kommet alvorligt til skade. Ifølge avisen Süddeutsche Zeitung skulle der være tale om 11 yderligere tilskadekomne. Nordbayern.de skriver, at ti er alvorligt såret. Dog skulle ingen være i livsfare.

Også en talsmand for indenrigsministeriet i Bayern siger, at eksplosionen tilsyneladende ikke var et uheld, men ser ud til at være sket "med vilje". Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Dermed er tidligere meldinger om en formodet gaseksplosion blevet ændret.

Politi og brandvæsen arbejder efter midnat fortsat ved vinbaren Eugens Weinstube i den gamle del af byen. Omfanget af skaderne er fortsat uklart, men et hotel og omkringliggende huse er blevet evakueret.

Der er samtidig forskellige meldinger om, hvor eksplosionen blev udløst. De seneste oplysninger i tyske medier peger på, at det skete ude foran restauranten nær indgangen til en musikfestival i byen.

Festivalen, der søndag aften talte cirka 2500 koncertgængere, er blevet aflyst efter eksplosionen, skriver nordbayern.de.

Bayerns indenrigsminister, Joachim Hermann, er på vej til stedet fra Berlin.

Eksplosionen sker, samme dag som en syrisk flygtning bevæbnet med machete dræbte en kvinde og sårede to andre mennesker i byen Reutlingen i det sydlige Tyskland.

For to dage siden skød en tysk-iransk mand omkring sig i München og tog livet af ni mennesker foruden sig selv.

Mandag aften angreb en 17-årig dreng togpassagerer med en økse og en kniv. Fem blev såret, heraf fire alvorligt. Det skete i byen Würzburg, der ligeledes ligger i det sydlige Tyskland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip