Eksportkredit sikrer grøn eksport for milliarder

Flere danske og udenlandske virksomheder fik sidste år glæde af Eksport Kredit Fondens (EKF) garantier, der i alt sikrede kontrakter for 27 milliarder kroner.

Det viser fondens årsrapport for 2014, der blev offentliggjort onsdag.

I alt hjalp fonden 640 virksomheder med garantier i forbindelse med salg til udlandet. Det er en stigning på 17 procent i forhold til 2013.

- Når vi har hjulpet flere virksomheder i 2014 end tidligere år, så er det, fordi vi har gjort en ihærdig indsats for at gøre de danske virksomheder opmærksomme på, at de er nødt til at have finansieringen med, hvis de vil sælge noget.

- Langt den største del af væksten kan tilskrives små og mellemstore virksomheder, og deres kunder har nogle steder i verden lidt svært ved at skaffe finansiering, siger EKF's direktør, Anette Eberhard.

Langt hovedparten af eksportgarantierne gælder eksport af grøn teknologi.

- Vindmøller har i mange år fyldt meget i vores portefølje. Det nye og dejlige er, at der også kommer andre former for grøn teknologi til, som for eksempel biomasseanlæg, siger Anette Eberhard.

EKF er en statsejet institution, der stiller garanti for långiver i forbindelse med danske virksomheders eksport til udlandet. Fire ud af fem kunder er små og mellemstore virksomheder.

EKF anslår selv, at man i kraft af sine aktiviteter sidste år sikrede mere end 10.000 job herhjemme.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip