Eksportkreditfond har en milliard i klemme østpå

Krisen i Ukraine har ikke kun konsekvenser for de danske virksomheder, der eksporterer til landet, men også for den institution, der nogle gange er med til at sikre, at ordrerne kommer i hus.

Eksport Kredit Fonden (EKF) fortæller i sin årsrapport for 2014, at man har hensat garantier for 987 millioner kroner til tab på engagementer i Ukraine og Rusland.

- Det er vigtigt at slå fast, at der er tale om hensættelser og ikke tab. Vi adskiller os fra privat finansiering ved, at vi kan tillade os at have lidt længere snor, fordi vi har staten i ryggen.

- Vi kan vente på, at Ukraine og de ukrainske virksomheder kommer på fode igen. Men lige nu er det generelt bare rigtigt svært derovre, siger Anette Eberhard, der er direktør for EKF.

Her har man for lang tid siden taget konsekvensen af urolighederne i området. Siden april 2014 har der været lukket for at udstede garantier til Ukraine.

- Selvfølgelig siger vi nej, når situationen er, som den er. Det er jo skatteborgernes penge.

- Det er dog ikke noget voldsomt problem, for der er ikke mange danske virksomheder, der kigger den vej lige nu, siger direktøren.

Eksport Kredit Fonden udstedte sidste år garantier for 15,2 milliarder kroner og realiserede på trods af de store hensættelser et overskud i 2014 på 378 millioner kroner.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip