Ekstræner om dansk NHL-spiller: Han bliver verdens bedste

Skrevet af admin

24/05/2015

Dagens topnyheder

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen kæmper aktuelt med om Stanley Cup-trofæet i NHL, og spørger man danskerens tidligere målmandstræner i svenske Frölunda, så er det næppe sidste gang, at danskeren får en chance for at vinde noget.

Frederik Andersen kan nemlig blive verdens bedste målmand, siger Michael Andreasson til den svenske avis Aftonbladet.

- Det er ikke noget, jeg bare siger nu, jeg har altid sagt, at Frederik kommer til at blive verdens bedste målmand. Frederik var dengang (da Andreasson var hans målmandstræner, red.) og er stadig en af de mest konsekvente målmænd.

- Jeg vidste, at han havde hovedet til at nå langt, og det er det vigtigste for en målmand. Man kan ikke gøre noget, hvis man ikke ved, hvad en målmand har inde i hovedet, og hvordan man presser ham, siger ekstræneren om Frederik Andersen.

I 2011 kom Frederik Andersen til Frölunda, hvor han blev kritiseret for at være for rund.

En svensk avis skrev: "Hvordan tør de at spille med en så middelmådig målmand?", fortæller Michael Andreasson.

Men efter blot 39 kampe i Sverige røg danskeren videre til Nordamerika, hvor han først bed sig fast hos Norfolk Admirals i AHL og siden hos Anaheim Ducks i NHL.

I Anaheims slutspilsserie om en plads i Stanley Cup-finalen står der 2-2 i kampe mod Chicago Blackhawks. Ekstræner Andreasson tror på, at Andersen kan blive den første dansker til at vinde Stanley Cup.

- Hvis han orker at holde fokus, hvilket jeg tror, han kan, og har han gode backs foran sig, så vinder han Stanley Cup. Han har en utrolig god psyke, og han er meget rolig i sig selv, siger Michael Andreasson.

/ritzau/