Ekstraordinær gevinst får Alm. Brand til at opjustere

Alm. Brand opjusterer sine forventninger til koncernens resultat for 2015 med 100 millioner kroner til 300-400 millioner kroner.

Det oplyser koncernen i en meddelelse til fondsbørsen.

Opjusteringen er relateret til såkaldte afløbsgevinster i "skadeforsikring".

Afløbsgevinster dækker basalt set over, at selskabet har reserveret mere til skader, end det ender med at bruge.

Det er en ny model for hensættelser på arbejdsskadeforsikringer, der er implementeret i første kvartal af 2015, som sammen med afløbsgevinster på flere andre forsikringshensættelser har medført en ekstraordinær afløbsgevinst i kvartalet.

- Når man som forsikringsselskab sidder og laver hensættelser, så er det med en forventning om fremtidige udbetalinger på skader, siger Søren Boe Mortensen, administrerende direktør hos Alm. Brand, til Ritzau.

På delen for arbejdsskadeforsikring sidder selskabet og estimerer 10 til 30 år frem i tiden for at finde ud af, hvor meget Alm. Brand skal af med. Det er der nogle modeller til at regne ud, forklarer Søren Boe Mortensen.

- Vi har lavet en ny model, der ser lidt anderledes ud, hvor vi har nogle andre faktorer til at regne ud, hvad vi skal betale de næste 10 til 30 år.

- Det har givet en regulering, som ser stor ud i forhold til bundlinjen, men som er en relativ lille regulering i forhold til de samlede hensættelser, siger topchefen.

Når det gælder fremtiden for de ekstra afløbsgevinster, forklarer Søren Boe Mortensen, at de kommer til at indgå i årsregnskabet for 2015.

- Vi har meldt klart ud, at overskydende kapital kommer ud til aktionærerne i sidste ende. Det vil derfor indgå i den vurdering, når vi kommer der til, siger han.

Første skridt kan ifølge topchefen tages på mandag, når Alm. Brand afholder ordinær generalforsamling. Der håber han, at der kan vedtages et udbytte til aktionærerne for første gang i nogle år.

- Det her vil styrke evnen til at give udbytte til næste år. Ingen tvivl om det, understreger Søren Boe Mortensen.

Alm. Brand driver virksomhed inden for skadeforsikring, bankvirksomhed samt liv- og pensionsforsikring.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip