Ekstrem kur: Gravid spiser 20 bananer om dagen

En halv vandmelon, seks appelsiner, vindruer, æbler og ananas til morgenmad. En en-liters smoothie med mindst seks bananer, vand og dadler til tidlig frokost. Salat til sen frokost. Til aftensmad en salat, og eventuelt kartofler, hvis der skal skejes ud.

Sådan ser en almindelig madplan ud for 26-årige Loni Jane Anthony fra Australien, og det har ført til massiv kritik. Hun står bag bloggen aleven.com, og over 100.000 følger hende på Instagram, hvor hun viser utallige billeder af sin mad og sin krop. Hun er gravid i sjette måned, og der er ikke et overflødigt gram fedt at finde på hendes krop.

Læs også: Her er maden, som kosteksperterne ikke vil spise

Men hun er ikke spor sund, mener ernæringseksperten Fiona Hunter ifølge Daily Mail.

- Efter min mening er Lori vildledt, hvis hun tror, at denne kur er sund. Den kan skade ikke bare hendes eget helbred, men også hendes ufødte barns helbred. Kuren mangler desperat protein, som er nødvendigt for vækst og vævsheling, og adskillige vigtige vitaminer og mineraler som jern, kalcium og zink.

- Fordi hendes kost kun giver hende en brøkdel af det kalcium, hun har brug for, vil hendes barn tage kalcium fra hendes knogler til at opbygge sine knogler, hvilket stærkt øger risikoen for, at Lori får osteoporose (knogleskørhed, red.) senere i sit liv, siger Fiona Hunter.

Læs også: Sexet slankekur: Knald kiloene af kroppen

Lori Jane Anthony fortæller, at hun tidligere festede meget og spiste meget fast food. Da hun blev træt af det, startede hun på den såkaldte 80/10/10-kur, hvor 80 procent af kosten består af frugt og grøntsager, ti procent er protein, og ti procent er fedt.

- Det var ikke for at tabe mig eller for at lave en nem løsning. Jeg var syg indeni, jeg var ved at slå mig selv langsomt ihjel. Hvis jeg var blevet i den gamle livsstil, ville jeg ende med en sygdom som kræft eller tidlig aldring, siger hun.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

På en almindelig dag kan hun spise op mod 20 bananer. Men det er farligt, siger eksperter. De anbefaler oftest max to bananer om dagen, da en overdosis kan føre til hovedpine, kvalme, træthed og dårlige tænder.

Se billeder af Lori Jane Anthonys kur og krop her:

 

Dagens Gossip