EL: Ændringer i dagpengesystemet er helt centralt

En åben og attraktiv invitation til både Enhedslisten og SF, kalder finansminister Bjarne Corydon (S) det finanslovforsalg, som regeringen præsenterer tirsdag.

Enhedslisten kommer gerne til finanslovforhandlingerne, og de møder ikke op med ultimative krav. Men en reform af dagpengesystemet har høj prioritet.

- Vi kommer selvfølgelig til forhandlingerne, men vi vil meget gerne understrege, at en ændring af dagpengereformen er meget, meget central for os, siger Stine Brix, Enhedslistens erhvervsordfører til Ritzau.

- Men vælger regeringen at holde fast i, at der ikke vil ske ændringer, så må vi se, hvor det bringer os hen. Vi vil i hvert fald blive ved med at presse på for ændringer, siger hun.

Hun mener, at regeringen skal vågne op og erkende, at dagpengesystemet er funderet på forkerte forudsætninger.

- Regeringen skubber problemerne foran sig ved at vente på forslag fra den kommission, der er nedsat. Imens falder flere og flere mennesker ud af systemet, siger hun.

40.000 danskere har mistet retten til dagpenge.

På Socialdemokraternes sommergruppemøde slog Bjarne Corydon fast, at der ikke bliver ændret på dagpengesystemet, før dagpengekommissionen er kommet med sine anbefalinger ved udgangen af næste år.

Til gengæld kan der komme såkaldte "sociale forbedringer" på bordet i forhandlingerne om finansloven.

- Det vil være sådan, når vi forhandler finansloven, at der er jo et rum for at gennemføre en række sociale forbedringer. Det vil der være penge til, det vil man se, når vi lægger vores forslag frem på tirsdag, sagde finansministeren onsdag.

- Vi ser gerne på sociale forbedringer, når vi skal forhandle, men det er åbenlyst, at dagpengesystemet har slået fejl. Det er et stort politisk problem, der skal løses, siger Stine Brix.

/ritzau/

 

Dagens Gossip