EL beskylder minister for vildledning i udvisningssag

Justitsminister Karen Hækkerup (S) anklages for at forsøge at fortie væsentlige oplysninger for Folketinget, skriver Politiken onsdag.

Da hun i marts skulle redegøre for en udlændingesag, der er endt med udvisning af en danskgift kvinde med et fireårigt barn, undlod ministeren tilsyneladende at oplyse om den halvdel af sagen, der talte til kvindens fordel.

Det beklager justitsminister Karen Hækkerup (S) nu.

- Det er meget sjældent, at Justitsministeriet direkte beklager, at de ikke har svaret fyldestgørende. Det viser sagens alvor, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Politiken.

Hun mener, at der er tale om vildledning.

Sagen drejer sig om et dansk-pakistansk par, der er fætter og kusine.

De blev gift i 2006 i Pakistan og fik i et par omgange afslag på, at kvinden kunne blive familiesammenført med sin mand, der er dansk statsborger. Myndighederne opfattede på det tidspunkt ikke ægteskabet som frivilligt.

Da kvinden kom på besøg hos sin mand i 2009, anlagde parret sag ved byretten i Odense, men retten kom til samme konklusion: Ægteskabet var arrangeret.

Kvinden forlod dog ikke landet, og året efter, da parret havde fået en søn, anlagde de på ny sag mod myndighederne. Og nu blev meldingen i byretten i Odense den modsatte:

- Det er godtgjort, at ægteskabet er indgået efter begges ønske, stod der i dommen. Samtidig ophævede byretten afslaget på familiesammenføring.

Men kvinden og hendes familie måtte alligevel forlade Danmark for fire måneder siden, fordi hun havde opholdt sig illegalt i Danmark.

Det straffes hun for med udvisning og indrejseforbud i to år

Da justitsminister Karen Hækkerup (S) for nogle måneder siden skulle redegøre i Folketinget for forløbet, undlod hun at fremlægge den anden byretsdom, der gav parret medhold.

Justitsministeren siger, at hun ikke i foråret var orienteret om dom nr. 2, som folketingsudvalget nu har fået.

/ritzau/

 

Dagens Gossip