EL: Dansk Folkeparti begår løftebrud om ældremilliard

Det er ikke engang en måned siden, at blå blok kom til magten efter folketingsvalget i juni, men ord som "løftebrud" fyger allerede gennem luften.

Forud for fredagens afstemning om en ny aftale om kommunernes økonomi til næste år beskylder Enhedslisten nu Dansk Folkeparti for at løbe fra løftet om den såkaldte ældremilliard.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at Dansk Folkeparti vil være med til at sløjfe ældremilliarden, siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, i en skriftlig udtalelse.

- Vi har hele vejen frem til valget været enige om, at der var behov for det modsatte - nemlig at skærpe kravene til kommunerne for at sikre, at milliarden rent faktisk blev brugt på bedre forhold for vores ældre medborgere.

- Nu stemmer Dansk Folkeparti for en aftale, der betyder, at pengene ikke længere er øremærkede til de ældre. Det er et klart løftebrud, siger han videre.

I forbindelse med den seneste finanslov valgte den daværende regering at prioritere ældreområdet med en milliard kroner ekstra.

Kommunerne har efterfølgende kunnet søge om tilskud fra den ekstra ældremilliard, men hvor kommunerne sidste år skulle dokumentere, at milliarden gik til de ældre, bliver pengene i den nye aftale om kommunernes budgetter overført til det almindelige bloktilskud.

- Dansk Folkeparti har som støtteparti vagten nu. Og de burde have krævet, at ældremilliarden blev fastholdt og i endnu højere grad målrettet ældreområdet. Der er i den grad brug for at forbedre vilkårene for vores ældre, siger Pelle Dragsted.

Fredag skal politikerne på Christiansborg tage endelig stilling til kommuneaftalen. De Konservative har på forhånd meldt ud, at partiet ikke vil lægge stemmer til. Det samme har Alternativet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip