EL: Eleverne har talt - skoledagen skal kortes ned

Lidt mere end halvdelen af forældrene og tre ud af fire af eleverne mener, at skoledagen er for lang. På den baggrund bør politikerne handle og ændre folkeskolereformen.

Sådan lyder det fra Enhedslisten, efter at et notat fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, har afsløret, at 76,1 procent af de 15.682 elever, som er med i undersøgelsen, mener, at skoledagen er lidt eller alt for lang.

Enhedslistens folkeskoleordfører, Jakob Sølvhøj, er fortørnet over, at tallene ikke er kommet frem før. Og at fagbladet Folkeskolen blev nægtet aktindsigt i tallene.

Tallene er først blevet offentliggjort efter pres fra flere partier på Christiansborg, heriblandt Enhedslisten, siger han:

- Det er fuldstændig uhørt, at vi har skulle trække oplysningerne om elevernes besvarelser ud af ministeriet, men jeg kan da godt forstå, at der har været stor ulyst til at få offentliggjort den store utilfredshed med de lange skoledage, der helt åbenlyst er blandt landets skoleelever, siger Jakob Sølvhøj.

Han peger på, at en undersøgelse udarbejdet af Skole og Forældre har vist, at 52 procent af forældrene også er utilfredse med de lange skoledage:

- Nu har vi altså dokumentation for, at elevernes utilfredshed med skoledagens længde er endnu større. Nu må det da være helt slut med påstande om, at det alene er blandt lærerne og i Danmarks Lærerforening, der er utilfredshed med folkeskolereformen, siger Jakob Sølvhøj.

Han mener, at forligspartierne bag folkeskolereformen bør ændre reformen og opgive de lange skoledage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip