El-Forbundet om priskrig: Vi konkurrerer på indholdet

Fagforeningskontingent og A-kasse for under 500 kroner om måneden. Det er knaldtilbudet fra Det Faglige Hus, som har indledt en priskrig på fagforeningskontingent, og derfor ligger væsentlig under priserne fra andre fagforeninger.

Hos El-Forbundet koster det i gennemsnit 724 kroner om måneden for kontigent og A-kasse, men formand Jørgen Juul Rasmussen mener ikke, at man kan sammenligne de to udelukkende på prisen.

- Det Faglige Hus er en forretning, vi er et forbund, hvor vi også bruger ressourcer på overenskomster, efteruddannelse og arbejdmiljø, men det kræver et større oplysningsarbejde at foreklare forskellen, siger Jørgen Juul Rasmussen til Dagens.dk.

Han erkender dog, at El-Forbundet ikke kan konkurrere med Det Faglige Hus' priser.

- Men vi kan konkurrere på indholdet, og så kigger vi selvfølgelig altid på vores omkostninger. Men grundlæggende tilbyder vi en helt anden pakke, og folk er bedre sikret hos os, fastslår han.

Medlemstallet har de senere år været faldende i El-Forbundet, hvilket blandt andet skyldes, at der er færre lærlinge i faget.

- Vi mister helt klart også medlemmer til Det Faglige Hus og de andre gule, men først og fremmeste er det på grund af færre lærlinge, siger Jørgen Juul Rasmussen.

Kontingentet svinger i El-Forbundet fra afdeling til afdeling, da det er de lokale afdelinger, som selv fastsætter prisen.

 

 

Dagens Gossip