EL-glæde over ny mediestøtte

Enhedslisten har efter sin egen mening fået sat markante fingeraftryk på den aftale om mediestøtte, som partiet netop har indgået med regeringen.

- Det vigtige er, at vi nu bliver i stand til at give støtte til dem, der producerer indhold, uanset om det er på internettet eller på papir. Det er et kolossalt fremskridt, siger partiets medieordfører, Per Clausen.

Samlet set er der ikke flere penge til de danske medier. Den støtte, der gives i dag, bliver omlagt. Fremover kan medier som udgangspunkt få støtte, hvis de beskæftiger tre redaktionelle medarbejdere.

Derudover stilles der krav til, hvor meget af mediernes indhold, der skal være egenproduceret.

Efter ønske fra Enhedslisten åbner aftalen også for, at medier, der ikke har tre journalister ansat, men i stedet bruger frivillig arbejdskraft, kan få penge.

Det kan ifølge Per Clausen være medier som månedsmagasinet Notat, der bedriver kritisk EU-journalistik, eller det venstreorienterede netsite Modkraft.

Per Clausen understreger dog, at han ikke ved, om for eksempel Modkraft vil opfylde betingelserne.

- Der kan også være flere, og vi håber, det også kan være en inspiration til, at det kan være noget, man kan gå i gang med, siger han.

Per Clausen fremhæver også, at støtten til foreningsblade ikke bliver fuldstændig afskaffet, som det ellers har været på tale. Den bliver dog skåret ned.

- Og så synes vi, der er godt, at vi har sikret de tre mindre landsdækkende dagblade, Kristeligt Dagblad, Information og Arbejderen, så de får et støttebeløb, som svarer til det, de havde i den gamle ordning, siger han.

Alt i alt er Enhedslisten ikke i tvivl om, hvem der bliver vindere og tabere i den nye mediestøtte.

- Der er ingen tvivl om, at gratisaviserne kommer til at miste penge, og der er heller ingen tvivl om, at de store dagblade også taber penge på det, siger Per Clausen.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip