EL kalder det grotesk at udvise homoseksuelle til Uganda

Skrevet af admin

22/07/2016

Dagens topnyheder

Det hører ingen steder hjemme, at Udlændingestyrelsen vil hjemsende tre lesbiske asylansøgere til Uganda.

Det mener Enhedslistens fungerende udlændingeordfører, Finn Sørensen.

- Det er grotesk, at man vil udvise homoseksuelle til Uganda. Danmark har været i front for at fordømme forfølgelsen af homoseksuelle i Uganda.

- Det tyder på, at Udlændingestyrelsen slet ikke har forholdt sig til deres seksualitet. Det skal man da gøre, når der er tale om et land, hvor alle fornuftige nationer er enige om at fordømme deres behandling af homoseksuelle, siger Finn Sørensen.

Udmeldingen kommer, efter at det torsdag er kommet frem, at de tre kvinder, som har søgt asyl i Danmark på grund af deres homoseksualitet, inden længe skal deporteres til deres hjemland.

Det møder kritik, da homoseksuelle er forfulgt i Uganda, hvor det siden kolonitiden har været forbudt at være homoseksuel.

Derfor må udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) gå ind i sagen, hvis ikke Udlændingestyrelsen selv kan komme frem til en anden konklusion, mener Finn Sørensen.

- Sagen må sættes i bero, så man kan sikre, at de her menneskers rettigheder bliver respekteret i sagsbehandlingen.

- Ministeren skal jo helst ikke gå ind i enkeltsager. Men i den her sag, hvor Danmark rent politisk har været i front på området, må regeringen sørge for, at det, vi siger som land, stemmer overens med det, vi gør med hjemsendelser, siger han.

De tre kvinder har opholdt sig i Danmark i et par år, mens deres sag er blevet behandlet. Men de skal efter planen sendes tilbage til Uganda senest 2. august.

/ritzau/