EL kalder DF's forslag om nedskæringer i DR for snobberi

Det er snobberi af værste skuffe, når Dansk Folkeparti foreslår at lukke en kanal som P7 Mix, sætte P3 i udbud og slå kanalerne Ramasjang og Ultra sammen til én tv-kanal.

Sådan lyder det fra Enhedslistens fungerende politiske ordfører, Nikolaj Villumsen, efter at Dansk Folkeparti fredag i en kronik i Berlingske lægger op til at skære en fjerdedel af DR.

- Det er noget forbandet snobberi. Public service skal ikke kun være snævre kulturprogrammer for de få. Det skal være nyhedsstof, kultur og underholdning af høj kvalitet for alle danskere. Også dem med en lille pengepung.

Det er helt galt, når DF vil bestemme, hvilke kanaler der skal lukkes og ændres, mener Enhedslisten og er dermed enige med Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge, og Liberal Alliances Mette Bock i, at det bryder med armslængdeprincippet.

- Jeg tror, der er mange, der bliver dybt forarget over den her detailstyring, som DF lægger op til. At børnefamilierne skal have taget deres Ramasjang, og at unge ikke skal se DR3 på tv eller høre P3.

- Vi skal have en stærk public service i Danmark, da det styrker dansk kultur og demokrati, siger Nikolaj Villumsen.

DF mener, at den offentlige finansiering af DR skal reduceres fra 3,7 milliarder kroner til omtrent tre milliarder kroner, som bør indfases over en femårig periode.

Og selv om Enhedslisten ikke er enig i DF's forslag, mener partiet også, at der er behov for ændringer.

- Der bør gøres op med licenssystemet, så der betales over skattebilletten og dermed bliver mere solidarisk. Og så bør cheflønningerne klart sænkes.

- Desværre tyder det ikke på, kulturministeren vil indbyde til forhandlinger, kun blå blok. Jeg håber, han kommer på bedre tanker, siger Nikolaj Villumsen.

Det nuværende medieforlig, som udgør rammerne om DR's virke, løber frem til 2018. Inden da skal der indgås en politisk aftale, som fastlægger medieinstitutionens politiske rammer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip