EL kalder minister i samråd efter beredskabs-slagsmål

Enhedslisten beredskabsordfører, Nikolaj Villumsen, er bekymret over, at der muligvis har været uoverensstemmelser mellem Københavns Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen, da de skulle rydde op på oversvømmede veje efter sidste weekends voldsomme skybrud i København.

Han mener, at det er borgerne, som betaler prisen, og derfor vil han nu have forsvarsministeren i samråd.

- Borgerne må ikke blive ofre for rivalisering mellem det statslige og det kommunale beredskab. Oversvømmede kloakker og gader skader ikke bare vores huse og kældre, men udgør også en smittefare.

- Det er afgørende, at Beredskabet samarbejder om at hjælpe borgerne hurtigst muligt. Jeg vil derfor indkalde forsvarsministeren i samråd for at redegøre for problemerne i beredskabet, siger han til Ritzau.

Formanden for Centralforeningen for Stampersonel, som er fagforening for redningsfolkene i Beredskabsstyrelsen, fortæller, at tilkaldte køretøjer fra det statslige beredskab holdt stille i timevis i stedet for at blive brugt i oprydningsarbejdet.

Køretøjerne med en samlet pumpekapacitet på 60.000 liter i minuttet var kørt hele vejen fra Haderslev til København med udrykning for at hjælpe.

Det skyldes ifølge CS-formandens vurdering en intern kamp om fremtidens beredskab.

Den frygt deler Nikolaj Villumsen. Han er bange for, at det ikke er sidste gang, borgerne får dårligere service på grund af rivalisering i beredskabet.

- Beredskabet er i den seneste tid blevet kraftigt beskåret, og mange i beredskabet frygter med god grund konsekvenserne af en kommende strukturændring.

- For mig er det afgørende at en strukturændring ikke bliver en spareøvelse, men at beredskabet rustes til at klare udfordringerne fra det voldsommere vejr.

Københavns Brandvæsen siger, at CS-formandens kritik er helt forfejlet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip