EL: Kan ikke se argumenter for at styrke PET

Skrevet af admin

11/01/2015

Dagens topnyheder

Politiets Efterretningstjeneste skal ikke have flere penge eller handlemuligheder med mindre, det er nødvendigt.

Og det vurderer Enhedslisten ikke, at det er, trods onsdagens angreb på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

- Jeg har ikke hørt nogen saglige argumenter for at give PET flere ressourcer, tværtimod, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til Ritzau og uddyber:

- Jeg har ikke hørt PET efterlyse flere ressourcer, men jeg har tværtimod hørt den tidligere operative chef (Hans Jørgen, red.) Bonnichsen sige, at han mener, at PET løfter opgaven succesfuldt, og at der ikke er behov for flere ressourcer.

Oven på onsdagens angreb i Paris, hvor 12 blev dræbt, har adskillige af Folketingets partier efterlyst flere midler til den danske efterretningstjeneste, ligesom justitsminister Mette Frederiksen (S) har talt om at give de danske terrorbekæmpere "redskaber, de ikke har haft før".

Men Johanne Schmidt-Nielsen advarer imod, hvad hun kalder "konkurrence om det mest vidtgående forslag".

- I kølvandet på 11. september blev der lavet panikløsninger, og for eksempel blev alt vores digital kommunikation overvåget, siger hun med henvisning til logningsbekendtgørelsen fra 2007.

Den blev sidste år underkendt ved EU-Domstolen, fordi den krænkede borgernes grundlæggende frihedsrettigheder.

- Mig bekendt er logningen ikke benyttet i en eneste terrorsag, og jeg synes ikke, det er proportionelt, at al digital kommunikation skal overvåges, påpeger den politiske ordfører, som konkluderer:

- Det er sket noget ganske forfærdeligt i Frankrig, men i sådan en situation må vi som politikere holde hovedet koldt og lade være med at komme med panikløsninger.

- Særligt når det handler om noget så grundlæggende som vores frihedsrettigheder, der netop trues af den her slags angreb.

Spørgsmål: Føler du dig overbevist om, at PET er i stand til at afværge et angreb som det i Paris?

- Det tror jeg desværre aldrig, man kan være sikker på, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/