EL kræver flere investeringer i S-plan

Socialdemokraterne fremlægger søndag en plan for vækst i det offentlige forbrug på 0,6 procent i årene 2020 til 2025. Enhedslisten kalder det bedre end Lars Løkke Rasmussens (V) nulvækst, men også at udspillet mangler reelle investeringer.

Gruppenæstformand Pernille Skipper (EL) siger:

Det er ikke nok, at Socialdemokraterne vil øge det offentlige forbrug med 0,6 procent eller tre milliarder kroner årligt fra 2020 til 2025. Der er skåret så dybt af S-R-SF-regeringen, at der skal investeres meget mere.

Hun påpeger, at kommunerne siden 2011 har sløjfet tusindvis af job i børnehaver og plejehjem, mens de fem regioner har fjernet mange stillinger på sygehuse.

- Hvis man bruger det samme beløb år efter år i en periode, hvor vi ved, at der bliver flere ældre, og alting bliver dyrere og dyrere, så betyder det jo at hver enkelt ældre får mindre hjælp, siger Pernille Skipper i en pressemeddelelse.

- Så betyder det, at flere af vores ældre medborgere får vakuumpakket mad. At flere bedstemødre må sove med ble, fordi der ikke er personale nok til at hjælpe dem op om natten.

Socialdemokraterne skal ikke stille sig tilfredse med, at forholdene blot ikke forværres fra 2020 til 2025, mener Pernille Skipper.

- Socialdemokraternes melding viser meget klart, hvad der er forskellen på Helle Thorning og Lars Løkke, men den viser også meget klart, at der er behov for en stærk venstrefløj, hvis vi skal udvikle og forbedre vores fælles velfærd, siger Pernille Skipper.

- Vi skal turde satse på vores velfærdssamfund, og vi skal investere, så der bliver tid til at tage en kop kaffe og en snak med hjemmehjælperen, og så vi sikre, at der er hænder nok i sundhedsvæsnet, siger Pernille Skipper.

/ritzau/

 

Dagens Gossip