EL modsiger Corydon: Vi skal godkende PSO-lempelse

Skrevet af admin

08/05/2014

Dagens topnyheder

Enhedslisten afviser regeringens udlægning af, at PSO-afgifterne kan sænkes som en del af vækstpakken uden grønt lys fra partierne bag energiaftalen.

Det er således en klar aftale, at alle partier skal være enige om, hvad pengene på energiområdet bruges til, og hvor de kommer fra, mener Enhedslistens klima- og energiordfører, Per Clausen.

- Regeringen har ikke nødvendigvis noget problem, men det kan ikke nytte noget, at man siger, at det ikke er aftalebelagt, for det er ikke rigtigt, siger han.

Per Clausen forudser alligevel ikke noget stort slagsmål om PSO-afgifterne i de kommende forhandlinger.

For Enhedslisten er klar til at acceptere, at regeringen og de borgerlige partier bruger penge fra puljer til lettelser til erhvervslivet, som EL alligevel ikke har råderet over, til at lempe de omdiskuterede energiafgifter.

- Vi vil jo gerne hjælpe regeringen, fastholde energiaftalen og være fleksible, så jeg tror såmænd ikke, det bliver noget problem.

- Hvis de er i stand til at komme med penge og ikke kommer med dem fra områder, hvor vi har den klare opfattelse, at det vil forringe velfærden, så går det nok. Men man skal være klar over, at de godt kan komme med forslag til finansiering, som vi vil sige nej til, siger Per Clausen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har ellers givet klart udtryk for, at regeringen ikke føler sig bundet af energiaftalen i forhold til at lempe PSO-afgifterne for erhvervslivet, fordi det ikke ændrer på de overordnede målsætninger i energiaftalen.

- Den PSO-lempelse, der er lagt op til her, har ikke nogen berøring med energiaftalens indhold, siger finansministeren.

Men den udmelding er der ikke stor forståelse for hos regeringens støtteparti, Enhedslisten.

- Det er lidt underligt, at regeringen forsøger at sætte sig op på den høje hest her og sige, at det ikke er forligsbundet, når det givetvis ikke er det, der giver problemer.

- Jeg tror godt, vi kan finde en finansiering til det her, hvor vi ikke med nogen som helst rimelighed og saglighed kan sige, at det vil vi ikke acceptere, siger Per Clausen.

/ritzau/