EL og DF vil have Corydon i nyt Dong-samråd

Skrevet af admin

25/03/2015

Mest læste i dag

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal udspørges om prissætningen af Dong i forbindelse med salget af aktier til investeringsbanken Goldman Sachs.

Det mener både Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

- Finansminister Bjarne Corydon må forklare sig over for Folketingets Finansudvalg. Vi indkalder ham i samråd!, skriver sidstnævntes partiformand, Kristian Thulesen Dahl, på Facebook.

Det er Politiken, der har fået foretaget en beregning, som ifølge avisen viser, at værdien af selskabet voksede med to tredjedele tre måneder efter, at den amerikanske investering bank havde købt 19 procent af selskabet gennem en kapitaludvidelse.

- Forløbet har i flere omgange vist sig at være udpræget dårlig købmandskab, siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, i en pressemeddelelse.

Aaen vil have at vide af finansministerens, hvilket kendskab han havde til forhandlingerne om tre statsstøttede havvindmølleparker i Storbritannien, som ifølge Politiken har fået værdien til at vokse så voldsomt.

På samme måde ønsker Enhedslisten svar på, hvorfor salgsaftalen ikke tog højde for en potentiel værdistigning, og indbyggede det i prisen.

Fra Dong lyder meldingen, at de britiske vindmølleparker var indregnet i værdiansættelsen af selskabet.

- Det kan nok tillægges en vis værdi, men det ændrer ikke ved, at langt størstedelen af værdiskabelsen ved de nye projekter allerede var indregnet i den værdiansættelse af Dong Energy, som lå til grund for kapitaludvidelsen, skriver Dong i en pressemeddelelse.

/ritzau/