EL-ordfører glæder sig over stemmer fra provinsen

Det venstreorienterede parti Enhedslisten har haft et flot valg og ser ud til at blive folketingets fjerdestørste parti.

Og selvom det ser ud til, at det bliver den blå blok, der skal danne regering, mener Pelle Dragsted, politisk rådgiver og folketingskandidat i Enhedslisten, at partiet sagtens kan være stolt af sig selv.

Særligt på grund af tilgangen fra provinsbyerne som blandt andet Aalborg, hvor mandatantallet fordobles fra en til to.

- Nu er vi ikke længere et Københavner-parti, men et landsdækkende parti, og det er et stort skulderklap til os, siger Pelle Dragsted.

- Allerede ved sidste folketingsvalg i 2011 fik vi et fantastisk resultat, og nu går vi yderligere frem. Det er en kæmpe tillidserklæring fra vælgerne, tilføjer Pelle Dragsted.

Enhedslisten ser ud til at få 14 mandater. Det er det bedste resultat for partiet, siden det blevet dannet i 1989.

Ved folketingsvalget i 2011 fik Enhedslisten 12 mandater.

- Under valgkampen er vi kommet med vores politik, og vi har fået sat dagsordenen. Og ikke mindst synes jeg, at Johanne (Schmidt-Nielsen, politisk ordfører, red.) har gjort det fantastisk, siger han og tilføjer:

- Der er intet, vi kunne have gjort anderledes. Vi kommer til at have en stærk og vigtig rolle i oppositionen. Vi har prøvet det med Anders Fogh, men denne gang har vi større kræfter, fastslår Pelle Dragsted.

Inden Pelle Dragsted stillede op til folketingsvalget, var han ansat som politisk rådgiver i Enhedslisten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip