EL-seedning: FCK og AaB i top og bund

FC København slipper for de absolutte tophold, når der fredag eftermiddag er lodtrækning til Europa Leagues gruppespil.

Københavnerne, som missede Champions League efter at have fået øretæver af bundesligaholdet Bayer Leverkusen, er nemlig seedet til lodtrækningens øverste lag.

De danske mestre fra AaB er til gengæld placeret helt nede i fjerde og sidste lag og får en modstander fra hver af de højere seedede lag.

I øverste lag er FCK i selskab med hold som Sevilla, Inter, Christian Eriksens Tottenham, PSV Eindhoven og Napoli.

Flere af holdene fra andet lag ser dog også ud til at være svære nok. Her er nemlig hold som de to bundesligahold Wolfsburg med Nicklas Bendtner og Borussia Mönchengladbach, Panathinaikos, Sparta Prag og Club Brugge.

Også tredje lag kan være slemt nok, hvis man er rigtigt uheldig. Her ligger kugler i den store bowle med klubnavne som Everton, Feyenoord og Torino. Også den franske danskerklub Guingamp er placeret her.

I fjerde lag er AaB i selskab med Dynamo Moskva, Dynamo Minsk, HJK Helsinki og flere andre fra ligaer i Aserbajdsjan, Kroatien, Grækenland, Belgien, Rumænien og Slovakiet.

Lodtrækningen sker i Monaco fredag klokken 13.

Første runde i Europa League skal spilles den 18. september. Dernæst afvikler det europæiske fodboldforbund to spilledatoer i henholdsvis oktober og november samt en den 11. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip