EL: Smal aftale om DSB-kontrakt nærmer sig

En aftale om en ny tiårig trafikkontrakt mellem staten og DSB er tæt på at falde på plads.

Det oplyser Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested til TV2 News.

Aftalen, som sætter rammerne for togdriften på den danske jernbane og sikrer DSB en årlig betaling fra staten i milliardklassen, er klar til at blive indgået mellem regeringen, SF og Enhedslisten.

Ritzau erfarer, at parterne mødes til forhandlinger i Transportministeriet klokken 18, hvor aftalen ventes at falde på plads.

Et af elementerne i aftalen er ifølge Henning Hyllested er den årlige besparelse på 300 millioner kroner i kontraktbetalingen til DSB, som blev vedtaget af den tidligere VK-regering, blevet fjernet.

Derudover indeholder kontrakten ifølge Henning Hyllested nogle forbedringer til handicappede passagerer.

- Hvis du skal bestille assistance til at komme på et tog, er varslingstiden i dag på 48 timer. Den skærer vi ned til 24 timer. Og så skærer vi den ned til 12 timer, når DSB er klar til det inden for den næste halve til hele års tid, forklarer han.

Forhandlingerne om kontrakten har været længe undervejs, men begyndte først for alvor i starten af det nye år, efter at en rapport fra det schweiziske konsulentfirma Prose konkluderede, at det kan betale sig at arbejde videre med fejlfyldte IC4-tog.

Ifølge Henning Hyllested har transportminister Magnus Heunicke (S) forhandlet i to spor med henholdsvis de røde og de blå partier. Men ministeren har tilsyneladende ikke kunne nå til enighed med partierne i oppositionen.

Der er da også torne i roserne fra Enhedslisten.

- Hvis man skal anke noget, så er den økonomiske ramme den samme. Forbedringerne i togdriften – det vil sige 10 procent mere togdrift, 25 procent flere siddepladser – skal findes indenfor den eksisterende ramme ved effektiviseringer, siger Henning Hyllested.

- Det har DSB sagt, at det kan de godt finde, og det har vi så slået os til tåls med.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip