EL til regeringen: Kom nu med den børnepakke

Bupl - pædagogernes fagforening - lancerer torsdag en stor kampagne for minimumnormeringer. Kampagnen skal få regeringen til at fremlægge den længe ventede børnepakke.

Rosa Lund, børne- og undervisningsordfører for Enhedslisten, er glad for, at Bupl presser regeringen for at gøre minimumnormeringer omdrejningspunktet i børnepakken.

Regeringen har afvist at ville indføre minimumnormeringer for pædagoger.

- Jeg er fuldstændig enig med Bupl i, at minimumnormeringer er afgørende, og i Enhedslisten har vi tænkt os at gøre Bupls krav til vores hovedkrav til forhandlingerne af børnepakken, når den en gang kommer

- Jeg håber, at den børnepakke kommer snart, siger Rosa Lund til Ritzau.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde i sin nytårstale 1. januar, at Danmark skal have bedre daginstitutioner.

Siden er der ikke sket så meget. Børnepakken lader fortsat vente på sig.

- Jeg er meget overrasket over, at der ikke er sket mere.

- Enhedslisten har forsøgt at sætte flere hænder i daginstitutionerne på dagsordenen ved hver eneste finanslovforhandling, og jeg blev rigtig glad, da Helle Thorning talte om emnet i sin nytårstale, fordi jeg så troede, at nu ville regeringen gøre noget ved det.

- Og det undrer mig, at regeringen ikke er kommet med børnepakken endnu, siger Rosa Lund.

Spørgsmål: Tror du, at regeringen er til at rokke, når det kommer til minimumnormering?

- Det er svært at svare på, når forhandlingerne ikke har været der endnu. Det vigtigste, som regeringspartierne skal forstå, det er, at forudsætningen for al kvalitet er, at der er hænder nok.

- Man kan jo ikke lave god sprogstimulering, hvis der ikke er voksne nok. Man kan ikke lave god motorikudvikling, hvis der ikke er nok voksne, siger Rosa Lund.

Maksimum tre børn per voksen i vuggestuen og maksimum seks børn per voksen i børnehaven er budskabet fra Bupl i kampagnen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip