EL trækker Pind og forsvarsminister i samråd om fanger

admin

425 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Enhedslisten vil have forsvarsminister Peter Christensen (V) og justitsminister Søren Pind (V) i samråd, efter at det er kommet frem, at Forsvaret ikke ved, hvad der er blevet af 360 fanger, som danske soldater tilbageholdt under Irak-krigen.

- Vi har gennem mere end ti år forsøgt at få svar på, hvad der skete med de mennesker, som danske soldater tog til fange i Irak og udleverede til blandt andet briterne og irakiske fængsler, siger forsvarsordfører Eva Flyvholm (EL) i en skriftlig kommentar.

Ifølge dokumenterne, som Information og Radio24syv har set, tog Danmark mindst 567 fanger under krigen, men trods en omfattende undersøgelse ved Forsvaret ikke, hvad der er sket med 360 af fangerne.

Informationerne kommer fra dokumenter udarbejdet af Forsvarets interne undersøgelsesgruppe, Taskforce Irak.

De skulle oprindeligt have været en del af undersøgelsen i den Irak- og Afghanistan-kommission, som nu er lukket af den nuværende regering. De nye oplysninger taler blot endnu mere for, at kommissionen genåbnes, mener Eva Flyvholm.

- Skandalerne vokser og vokser, jo mere der kommer frem i lyset. Det understreger i den grad, at der er brug for Irak- og Afghanistan-kommissionen for at få en undersøgelse af, hvordan det kunne gå så galt med Danmarks håndtering af fanger, siger hun.

/ritzau/