EL: Ubegribelig langsom reaktion på listeria-fund

Myndighederne har været alt for langsomme til at reagere i sagen om listeriabakterier i pålæg fra virksomheden Jørn A. Rullepølser. Det mener Enhedslisten, der hæfter sig ved, at fundet allerede konstateret i maj, men først kommer frem nu.

- Det er ubegribeligt, at det kan tage så lang tid for myndighederne at efterforske, hvor smitten med de farlige listeriabakterier stammer fra, siger fødevareordfører Per Clausen, der nu vil bede om en forklaring fra myndighederne.

Det vil fødevareminister Dan Jørgensen (S) også, skriver han i en udtalelse.

- Jeg har bedt om en redegørelse fra Fødevarestyrelsen og vil følge det videre forløb meget tæt.

- Det er dybt tragisk, at udbruddet har kostet menneskeliv. Og jeg tager situationen meget alvorligt. Nu gælder det om at få stoppet dette udbrud hurtigst muligt, siger Dan Jørgensen.

Fødevarestyrelsen, der har haft ansvaret for at føre kontrol med Jørn A. Rullepølser, afviser, at den kunne have skredet ind før.

- Vi bliver nødt til at adskille, hvad vi ved om virksomheden, og hvad vi ved om situationen i hele Danmark. Det er først et stykke inde i juli, at vi ved med sikkerhed, at der er et udbrud, siger Esben Egede Rasmussen, direktør i Fødevarestyrelsen, til TV Avisen.

Jørn A. Rullepølser reagerede i maj på fundet af listeria, og ved et opfølgende kontrolbesøg blev virksomheden frikendt.

- Der er ingen af de ting, som vi har set fra maj og frem til i dag, der tyder på, at virksomheden har gjort noget galt, siger Esben Egede Rasmussen tirsdag aften.

Mindst 50 butikker landet over har solgt kød fra virksomheden Jørn A. Rullepølser. 12 personer, der i forvejen var syge eller svækkede, menes at have mistet livet, efter at de er blevet smittet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip