Elbilbranchen frygter for livet i finansloven for 2015

Regeringens klimakommission har tidligere anbefalet, at afgiftsfritagelsen for elbiler skal fortsætte efter 2015, hvor fritagelsen ellers udløber.

Med med onsdagens delaftale til finansloven mellem regeringen og SF og Enhedslisten om grøn omstilling, natur og miljø frygter el-bilbranchen, at løbet er kørt, og at der ikke kommer en fornyelse af en afgiftsfritagelse.

I aftalen er der nemlig ikke taget stilling til beskatningen af elbiler efter 2015.

- En klimaaftale uden en afklaring for elbiler rejser spørgsmålet, om den grønne transport nu er helt ude af forhandlingerne? Vi håber stadig på en afklaring i dette års finanslovforhandlinger, men det er klart, at vi er nervøse for, at elbilerne ikke kommer med, siger branchechef i Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader.

- Uden en afklaring risikerer vi, at det spirende opsving i den grønne transport sættes markant tilbage. Det er et skidt signal til branchen, at politikerne ikke har sat handling bag ordene i finanslovforhandlingerne, siger hun i en kommentar til den grønne delaftale på finansloven.

Ifølge branchechef Lærke Flader har flere ordførere fra Enhedslisten, SF og regeringspartierne tidligere talt positivt om en forlængelse af afgiftsfritagelsen. Derudover har regeringen lovet en grøn reform af bilbeskatningen i regeringsgrundlaget.

- Manglen på stillingtagen i finansloven skaber altså et stort pres for, at regeringen hurtigt leverer på løfterne fra regeringsgrundlaget om en reform af registreringsafgiften, siger hun.

Hele finansloven ventes færdigforhandlet torsdag middag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip