Elbiler i Esbjerg Kommune har sparet 9, 4 ton CO2

Skrevet af John Meyer

|

12/12/2012

Dagens topnyheder

Testbilisterne skal køre på el de næste tre måneder. Over 1200 borgere i kommunen har ansøgt om at blive testkørere, og endnu flere kan nå at komme med i puljen til den sidste runde af projektet.

Reduktion på 9,4 ton CO2
De Vestjyske testpiloter har tilsammen kørt 125.637 km – hvilket svarer til hele 3,1 gange rundt om jorden. Det betyder samtidig en besparelse på i alt 9,4 ton CO2, hvilket er det samme som en reduktion på cirka 50 procent CO2, sammenlignet med udledningen fra en tilsvarende konventionel bil.

- Vi er mere end halvvejs med projektet i Esbjerg Kommune, og der er allerede indsamlet en række gode erfaringer, som kan bruges i forhold til udvikling af elbilteknologien. Vi opfordrer fortsat flere til at søge fordi det giver os det bedst mulige grundlag for at sammensætte gruppen af testpiloter, i forhold til de kriterier, der er opsat for Test-en-elbil, siger John Snedker Formand for Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune.

Testpiloter udvælges
Elbiloperatøren CLEVER udvælger testpiloterne ud fra forskellige parametre som alder, familiesammensætning, geografi og kørselsbehov.

Testpiloterne og deres familier får stillet elbilen til rådighed i tre måneder. Bilen skal indgå i familiens daglige gøremål for at undersøge, hvordan elbilen passer ind i danskernes hverdag.

Sammen med elbilen får testpiloten opsat en ladeboks, der fungerer som hjemmets egen 'tankstation' i testperioden.

Ansøg og vær med
Vil man som borger i Esbjerg Kommune gerne nå at komme i betragtning til 8. runde, der løber af stablen i starten af marts 2013, skal man tilmelde på testenelbil.dk. De borgere, som allerede har ansøgt, er med i puljen hele vejen igennem forsøget og behøver ikke at søge igen.

Både testpiloter og virksomheder i Esbjerg Kommune har lagt et stort engagement i Test-en-elbil, og projektet er ikke mindst båret af støtte fra Advokat Dahl.