Elbiler i Esbjerg Kommune har sparet 9, 4 ton CO2

Testbilisterne skal køre på el de næste tre måneder. Over 1200 borgere i kommunen har ansøgt om at blive testkørere, og endnu flere kan nå at komme med i puljen til den sidste runde af projektet.

Reduktion på 9,4 ton CO2
De Vestjyske testpiloter har tilsammen kørt 125.637 km – hvilket svarer til hele 3,1 gange rundt om jorden. Det betyder samtidig en besparelse på i alt 9,4 ton CO2, hvilket er det samme som en reduktion på cirka 50 procent CO2, sammenlignet med udledningen fra en tilsvarende konventionel bil.

- Vi er mere end halvvejs med projektet i Esbjerg Kommune, og der er allerede indsamlet en række gode erfaringer, som kan bruges i forhold til udvikling af elbilteknologien. Vi opfordrer fortsat flere til at søge fordi det giver os det bedst mulige grundlag for at sammensætte gruppen af testpiloter, i forhold til de kriterier, der er opsat for Test-en-elbil, siger John Snedker Formand for Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune.

Testpiloter udvælges
Elbiloperatøren CLEVER udvælger testpiloterne ud fra forskellige parametre som alder, familiesammensætning, geografi og kørselsbehov.

Testpiloterne og deres familier får stillet elbilen til rådighed i tre måneder. Bilen skal indgå i familiens daglige gøremål for at undersøge, hvordan elbilen passer ind i danskernes hverdag.

Sammen med elbilen får testpiloten opsat en ladeboks, der fungerer som hjemmets egen 'tankstation' i testperioden.

Ansøg og vær med
Vil man som borger i Esbjerg Kommune gerne nå at komme i betragtning til 8. runde, der løber af stablen i starten af marts 2013, skal man tilmelde på testenelbil.dk. De borgere, som allerede har ansøgt, er med i puljen hele vejen igennem forsøget og behøver ikke at søge igen.

Både testpiloter og virksomheder i Esbjerg Kommune har lagt et stort engagement i Test-en-elbil, og projektet er ikke mindst båret af støtte fra Advokat Dahl.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip